Medisch pedicure Roermond
Behandelingen
Voet-optimaal.nl

Waarmee kunnen we jou helpen?

Orthesiologie

Een orthesiologische pedicurebehandeling is een speciale soort voetverzorging die gericht is op het corrigeren van de functie, structuur en biomechanica voor behandeling van aandoeningen in de voet. 

Het doel is om wondvrije gezonde voeten te creëren, eventuele pijn te verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Nagelbeugeltechnieken

De nagelbeugeltechniek is een effectieve manier om ingegroeide nagels te behandelen. Bij deze techniek wordt er een klein stukje synthetisch materiaal onder de zijkant van de nagel geplaatst waardoor het naar buiten trekt, iets vergelijkbaar met een spalk. 

De beugel duwt de nagel langzaam weg van het aangetaste vlees, waardoor er lucht en licht bij het getroffen gebied toeneemt. Dit verminderd pijn en druk waardoor het genezingsproces versneld kan worden. 

Drukvrijtechnieken

De drukvrijtechniek is een techniek die wordt gebruikt om voetproblemen te behandelen. Het is een manuele therapiemethode waarbij we massage, mobilisatie en warmte of kou therapie toepassen om pijn, stijfheid en vermoeidheid te verminderen. 

De techniek richt zich ook op het herstellen van doorbloedingsstoornissen in de voet, zoals hamerteen, spierspanning en andere voetsyndromen.

Nagelreparaties en nagelprotheses

Als je nagels beschadigd zijn door verkeerd knippen, infecties of andere toestanden, kun je een nagelreparatie of -prothese overwegen. Nagelreparatie en -prothese is een procedure waarbij gebroken, beschadigde of ontbrekende nagels worden hersteld of vernieuwd.

Cosmetische voetverzorging

Nagelreparaties en nagelprotheses zijn technieken die worden gebruikt om beschadigde of ontbrekende nagels te herstellen. Deze techniek maakt gebruik van materialen zoals acryl, kunsthars, siliconen of andere synthetische materialen om een afbeelding van de normale vorm van een gezonde nagel te maken. 

Met behulp van deze materialen kan worden verdwenen of beschadigde nagels worden vervangen, waardoor er weer een normaal uitziende nagel ontstaat. In sommige gevallen is het ook mogelijk om naaldwerk toe te voegen aan de reparatie of prothese om eens esthetisch resultaat te bereiken.

Mycose / kalknagel behandeling

Kalknagelbehandeling is een medische behandeling die zich richt op het verwijderen van ontstoken kalknagels. Deze infecties kunnen worden veroorzaakt door schimmel, bacteriën of verkeerde voetverzorging. 

Gellak / French pedicure

Een Franse pedicure is een klassieke nagelbehandeling waarbij de nagels worden geschilderd met witte tips en een doorschijnende roze lak. Het is een elegant uiterlijk dat kan worden aangepast aan elk stijl.

De echte voetenspecialist

Op zoek naar een medisch pedicure die je weer van je voeten laat houden? Bij Voet-Optimaal ben je aan het juiste adres. Van het verhelpen van kalknagels en ingegroeide nagels, tot aan cosmetische pedicurebehandelingen. We staan voor je klaar met een glimlach.